Recept

Här kommer receptet på min favoritpaj. Havregrynsgeggan blir lite kola-seg och den är jätteenkel att göra. Jag brukar använda blåbär, men testa gärna andra bär, det går säkert bra. :-)

Mormors blåbärspaj

6 dl havregryn
150 g smält smör
2 ägg
2 ½ dl socker
1 msk vetemjöl
2 tsk bakpulver
½ l blåbär (knappt)
(Jag brukar köpa en kartong från Ica med blåbär. Finns i frysdisken)

Allt utom blåbären blandas och läggs i smort pajform.
Lägg blåbären i mitten.
Grädda 20-25 minuter i 200 °c i nedre delen av ugnen.

Servera med vaniljvisp eller glass!




Receptet är hämtat ur "Kokbok för kära" av Linn Larsson.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0