Recept
Här kommer receptet på min favoritpaj. Havregrynsgeggan blir lite kola-seg och den är jätteenkel att göra. Jag brukar använda blåbär, men testa gärna andra bär, det går säkert bra. :-)
Mormors blåbärspaj
6 dl havregryn
150 g smält smör
2 ägg
2 ½ dl socker
1 msk vetemjöl
2 tsk bakpulver
½ l blåbär (knappt)
(Jag brukar köpa en kartong från Ica med blåbär. Finns i frysdisken)
Allt utom blåbären blandas och läggs i smort pajform.
Lägg blåbären i mitten.
Grädda 20-25 minuter i 200 °c i nedre delen av ugnen.
Servera med vaniljvisp eller glass!

Receptet är hämtat ur "Kokbok för kära" av Linn Larsson.
Mormors blåbärspaj
6 dl havregryn
150 g smält smör
2 ägg
2 ½ dl socker
1 msk vetemjöl
2 tsk bakpulver
½ l blåbär (knappt)
(Jag brukar köpa en kartong från Ica med blåbär. Finns i frysdisken)
Allt utom blåbären blandas och läggs i smort pajform.
Lägg blåbären i mitten.
Grädda 20-25 minuter i 200 °c i nedre delen av ugnen.
Servera med vaniljvisp eller glass!

Receptet är hämtat ur "Kokbok för kära" av Linn Larsson.
Kommentarer
Trackback